DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti
A+
DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti

Notika starptautiska  Erasmus+ projekta tikšanās Daugavpilī par inovācijām un transformāciju izglītībā

04.04.2022
dalies:
drukā:

Pateicoties veiksmīgai Daugavpils Universitātes starpinstitucionālajai sadarbībai ar  Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldi, jau trešo gadu tiek īstenots  Erasmus+ programmas projekts “Inovācijas un transformācijas izglītībā” (“Innovation and Transformation in Education”, 2019-1-TR01-KA201-076605). Projekta mērķis ir ieviest inovācijas pedagoģiskajā procesā un saturā, kā arī, pamatojoties uz dinamisko pieeju, pilnveidot septiņas izglītības jomas.

No 2022. gada 29.martam līdz 30. martam notika trešā projekta vizīte Daugavpilī. Projekta ietvaros Daugavpilī ieradās pārstāvji no Turcijas, Itālijas un Polijas. Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes eksperte projektu jautājumos Evelīna Balode sadarbībā ar  Daugavpils pilsētas izglītības iestāžu skolotājiem, kā arī ar DU  Humanitāro un sociālo zinātņu institūta Ilgtspējīgas izglītības centra vadošajiem pētniekiem-nodrošināja šīs vizītes saturisko ietvaru. Jāatzīmē, ka  ārzemju viesi īpaši novērtēja  iespēju izzināt lokālās īpatnības un izglītības procesa  izaicinājumus profesionālajā izglītības iestādē, vidusskolā, ģimnāzijā un universitātē.

Projektā iesaistītie partneri diskutēja par projekta norises tālāko gaitu un katras institūcijas iesaisti kopējo mērķu sasniegšanā. Projekta partnerībā ietilpst vietējās izglītības pārvaldes un universitātes: Turcija ir projekta koordinējošā valsts, Polija, Itālija un Latvija tiek pārstāvēta no šādām institūcijām:

Bilecik S. E. University Faculty of Applied Sciences, Bilecik İl Milli Egitim Mudurlugu (Turcija), University of Silesia, Mikolow municipality (Polija),  Comune di Santeramo in Colle,  Università degli Studi di Bari Aldo Moro (Itālija), Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde, Daugavpils Universitāte (Latvija). 

Nākamā projekta tikšanās ir paredzēta šī gada jūnijā Bari (Itālijā), kurā tiks prezentēts paveiktais un izvērtēts projektā sasniegtais mērķis.

Esam pateicīgi sadarbības partneriem par iespēju diskutēt un pilnveidot starpinstitiucionālu sadarbību izglītības jomā, kā ari pateicamies ikvienam Daugavpils Universitātē, kas palīdzēja šis vizītes īstenošanā.

Papildu informācija par projektu:

Humanitāro un sociālo zinātņu institūts

Ilgtspējīgas izglītības centrs

Vadošā pētniece, projekta koordinatore

Dr. Mārīte Kravale-Pauliņa

marite.kravale@du.lv

Daugavpils Universitāte Erasmus+ programmas īstenoto projektu “Inovācijas un transformācijas izglītībā”, 2019-1-TR01-KA201-076605, līdzfinansē Eiropas Savienība. Šī publikācija atspoguļo tikai tās autoru viedokli, un Eiropas Komisijas atbalsts šīs publikācijas tapšanai nav uzskatāms par tās satura apstiprinājumu, un Komisija nekādā veidā neuzņemas atbildību par šeit ietvertās informācijas tālāku izmantošanu.