DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti
A+
DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti

Zviedrijas vēstniecības izstāde “Research and Innovation”.

10.10.2024
dalies:
drukā:

The exhibition “Research and Innovation in Sweden”

Izstāde būs apskatāma Daugavpils Universitātē,

Parādes ielā 1, no 2. līdz 30. oktobrim, no 9.00 līdz 17.00.

Izstādes atklāšana notiks šī gada 15.septembrī plkst. 16.00.

Cilvēki no dabas ir zinātkāri. Un zviedri nav izņēmums. Bet zinātkāre var uzplaukt tikai sabiedrībā ar atbilstošu finansējumu, pārvaldību un radošu vidi.

Zviedrija globālajā inovāciju indeksā ir atzīta par otro inovatīvāko ekonomiku, un tajā atrodas 12 inovāciju aģentūras, taču šie fakti tikai daļēji skaidro, kāpēc esam kļuvuši par to, kas esam.

2023. gadā valsts finansētā Zviedrijas Pētniecības padome pētniecībai un izstrādei atvēlēja 4,2 miljardus eiro, kas atbilst 3,7 % no kopējā valsts budžeta, tā padarot Zviedriju par piekto pētniecības un izstrādes ziņā intensīvāko ESAO valsti.
Tā sauktā “profesora privilēģija” ir unikāls Zviedrijas likums, kas Zviedrijas akadēmiskajam personālam piešķir īpašumtiesības uz viņu intelektuālo īpašumu.
Zviedrijas infrastruktūras pamatu veido četrkārša spirāle, apvienojot rūpniecību, akadēmiskās aprindas, valdību un pilsonisko sabiedrību, lai tās varētu jēgpilni sadarboties.
Šie faktori, kā arī pieredzes, zināšanu un prasmju apmaiņa padara Zviedriju par labāko izvēli pētniecības un inovāciju jomā.