DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti
A+
DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti
06.09.2024
dalies:
drukā:

Septembris ir jauna darba cēliena sākums, kad jūtam patīkamu satraukumu, atgādinām sev, cik svarīgi nepārtraukti gūt zināšanas un pilnveidoties, izvirzām pozitīvas apņemšanās un mērķus.

Jauno studiju gadu uzsākot,  Humanitāro un sociālo zinātņu institūta Mutvārdu vēstures centrā un studiju virzienā “Vēsture un filozofija” ir vairāki lieliski ieguvumi. Vasaras ekspedīcijas laikā MVC kolekcija papildināta ar vairāk kā 60 dzīvesstāstiem.  Iegūta informācija par citiem potenciālajiem teicējiem, kurus MVC dalībnieki turpina intervēt, lai arī viņu atmiņas papildinātu mūsu krājumu.

Ilgdadējs Daugavpils Universitātes docētājs, emeritētais profesors Dr. hab. hist. Vitālijs Šalda uzdāvināja savu bibliotēku. Vēstures studentiem un docētājiem pieejamo grāmatu kolekciju papildināta ar vairāk kā 250 grāmatām. Izsakām lielu pateicību profesoram Vitālijam Šaldam par dāvinājumu, jo tas būs patiesi vērtīgs studiju materiāls 20. gs. vēstures apguvē.

Studiju virziena “Vēsture un filozofija” ietvaros būs pieejama studējošo līdzdarbes telpa Studia Historica  (Vienības 13, 311. auditorija), kur varēs pētīt zinātnisko literatūru, saņemt docētāju konsultācijas, diskutēt par aktuālām tēmām, gatavoties vēstures studiju programmu popularizēšanas aktivitātēm, pavadīt brīvo laiku starp nodarbībām.

Sveicam ikvienu Daugavpils Universitātes docētāju, darbinieku unstudējošo , jaunu studiju gadu uzsākot! Novēlam sasniegumiem piepildītu un ražīgu akadēmisko gadu!

Laima Grišule,

DU HSZI MVC krājuma glabātāja