DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti
A+
DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša sveic jaunajā akdēmiskajā gadā

02.09.2024
dalies:
drukā:

Augsti godātie augstskolu rektori, mācībspēki un studenti, apsveicu jūs ar jaunā studiju gada sākumu!

Tieši zināšanas un prasmes tās pielietot nosaka valstu un sabiedrību vietu un lomu, ekonomisko attīstību, labklājību un sabiedrības dzīves kvalitāti.

Man ir gandarījums par šī gada augstskolu uzņemšanas rezultātiem, kas liecina par jauniešu intereses kāpumu studijām Latvijas augstskolās. Tas ir tiešs novērtējums augstskolu vadības un mācībspēku ieguldītajam darbam, kas raisa uzticēšanos kā pašām mācību iestādēm, tā izglītībai kopumā.

Cienījamie studenti, no jūsu studiju laikā apgūtajām zināšanām, centības un rūpības būs atkarīga jūsu nākotnes kvalifikācijas kvalitāte. Tas noteiks to, cik atbildīgus un izaicinājumiem pilnus darba uzdevumus jūs spēsiet uzņemties tautsaimniecības nozarēs un zinātnē. Vēlos to uzsvērt domājot, ne tikai par jūsu nākotnes labklājību, bet arī Latvijas turpmāko izaugsmi un ilgtspēju. Es ticu jūsu paaudzei un mūsu valsts nākotnei!

Aicinu būt prasīgiem pret studiju kvalitāti un aktīvi un atbildīgi iesaistīties konkurētspējīgas, starptautiski novērtētas augstākās izglītības vides veidošanā.

Jaunajā studiju gadā novēlu akadēmiski ražīgu darba cēlienu augstskolu vadībai un mācībspēkiem, zinātkāri un aizraujošus akadēmiskos izaicinājumus studentiem, jaunas atklājumu virsotnes mūsu pētniekiem un zinātniekiem, nepagurstošu darbu Latvijas labā mums visiem!