DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti
A+
DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti

DU noslēdzās “International Staff Training Week 2024”

29.05.2024
dalies:
drukā:

No 20. maija līdz 24. maijam Daugavpils Universitātē (DU) jau ceturto reizi norisinājās Erasmus+ starptautiskā darbinieku apmācības nedēļa, kuras laikā DU viesojās ārvalstu pārstāvji no dažādām sadarbības partneruniversitātēm:

“Fan S. Noli” University Korce, Albānija

European University, Gruzija 

State University of YogyakartaIndonēzija

University of the West Indies, Jamaika

Maseno University, Kenija

National University of Lesotho, Lesoto

University of MindanaoFilipīnas

North-West University, Dienvidāfrika

Stellenbosch University, Dienvidāfrika

Khujand Polytechnic Institute of the Tajik Technical University, Tadžikistāna

Russian-Tajik Slavonic UniversityTadžikistāna 

Tajik National University, Tadžikistāna

Mahidol University, Taizeme

T.H. Shevchenko National University “Chernihiv Colehium”, Ukraina

Erasmus+ starptautisko darbinieku apmācības nedēļu atklāja un ārvalstu viesu uzrunāja DU rektors prof. Arvīds Barševskis un Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Izglītības un kultūras jautājumu komitejas priekšsēdētāja Līvija Jankovska. Uzrunas laikā tika uzsvērta starptautiskās sadarbības nozīme un novēlēja dalībniekiem produktīvu un notikumiem bagātu nedēļu.

DU Starptautisko un sabiedrisko attiecību daļas projektu vadītāja ārvalstu studentu piesaistes jautājumos Velta Trūle prezentēja viesiem Daugavpils Universitāti, Daugavpili un latviešu kultūru un tradīcijas.

Pasākuma gaitā NVO “Zaļā Brīvība” projektu koordinatore un eksperte, pētniece Inga Belousa vadīja lekciju Socially, Economically and Environmentally Sustainable Future. Lekcijas laikā tika apskatīti vairāki jautājumi, kas saistīti ar “zaļo domāšanu” un paradumu mainīšanu mūsu ikdienā.

Talākajā pasākuma gaitā viesu priekšā ar savām prezentācijām uzstājās Zinātnes un biznesa sadarbības centra vadītāja Inese Gavarāne un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāve Daugavpilī Jeļena Dedele.

Starptautiskās darbinieku nedēļas ietvaros DU notika ārvalstu viesu prezentācijas, diskusijas par turpmāko sadarbību un iespējamiem kopīgiem projektiem. Tika apmeklēts Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju institūts. Bija ieplānotas dalībnieku individuālas vizītes DU fakultātēs, katedrās un administrācijas struktūrvienībās, kuru laikā ārvalstu pārstāvji satikās ar savu jomu kolēģiem, lai apspriestu konkrētākus sadarbības jautājumus, kā arī plānotu nākotnes uzdevumus. Programmā bija iekļauta arī lekcija par latviešu valodu un kultūru, kuru vadīja prof. Maija Burima, lai dalībnieki varētu izveidot priekšstatu par Latvijas kultūras kanona vērtībām un apgūt funkcionālās frāzes saziņai latviešu valodā.

Ārvalstu viesi piedalījās arī kultūras pasākumos: iepazina Daugavpils pilsētas vēsturisko centru, apmeklēja Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centru “Inženieru arsenāls”, kur viņiem tika prezentēta plašākā motorizēto transportlīdzekļu ekspozīcija Latgalē, devās izbraucienā pa Latgales reģionu.

Starptautiskā darbinieku nedēļa kalpo kā platforma partnerattiecību veidošanai un stiprināšanai ar universitātēm visā pasaulē.

Daugavpils Universitātes Erasmus+ programmas nodaļa pateicas visiem dalībniekiem, partneriem un DU struktūrvienībām par aktīvo iesaistīšanos un atbalstu tālo viesu uzņemšanā.

Fotogalerija pieejama šeit!

Papildu informācija

DU Erasmus+ programmas nodaļa

E-pasts: erasmus@du.lv

Tālr. 65421606