DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti
A+
DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti

Daugavpils Universitātes studējošie piedalījās Ķīnas Pavasara svētku festivālā

08.02.2024
dalies:
drukā:

2024. gada 5. februārī Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā tika sagaidīts ķīniešu Jaunais gads. Mēness kalendāra Jaunā gada jeb Pavasara svētku svinībās, kas iezīmēja pāreju no Truša gada uz Pūķa gadu, piedalījās vairāki simti viesu. Pēc LU Konfūcija institūta ielūguma pasākumu apmeklēja arī Daugavpils Universitātes (DU) Humanitāro un sociālo zinātņu fakultātes (HSZF) dekāna p.i. Mārīte Kravale-Pauliņa, Valodu un literatūras katedras vadītāja p.i. Ilze Kačāne un studējošie, kuri apgūst ķīniešu valodu.

Pasākuma viesus uzrunāja Ķīnas Tautas Republikas vēstnieks Latvijā Tans Sungeņs (Tang Songgen), LU Konfūcija institūta Ķīnas puses direktors He Dun (He Dong) un Latvijas puses direktors Pēteris Pildegovičs. Krāšņie ķīniešu tradicionālās mūzikas un deju priekšnesumi, ko sniedza Latvijas skolēni un studenti, demonstrēja ķīniešu valodas zināšanas, atklāja nozīmīgāko Ķīnas svētku paražas un radīja pozitīvām emocijām piepildītu atmosfēru.

Pateicamies DU akadēmiskā bakalaura studiju programmas „Valodu un kultūras studijas” 1. kursa studējošajiem Anželai Pogoļšai, Diānai Stalidzānei, Zlatai Ivanovai, Artim Leikumam, viesdocētājām Ge Xinyi un Song Miaomiao par dalību koncertā un priekšnesuma sagatavošanu, DU vadībai – par atbalstu!

Latvijai ar Ķīnu ir pragmatisks kultūru dialogs. Abu valstu sadarbība notiek gan divpusēji, gan Eiropas Savienības un Ķīnas attiecību formātā. Iespēja apgūt ķīniešu valodu DU ir kopš 2007./2008. studiju gada. 2015. gada 21. septembrī tika noslēgts sadarbības līgums starp LU un DU par Konfūcija klases dibināšanu DU.

Papildu informācija:

Humanitāro un sociālo zinātņu fakultāte

e-pasts: hszf@du.lv