DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti
A+
DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti

Daugavpils Universitāte organizē semināru Zinātnes un biznesa sadarbības centra attīstībai

21.11.2023
dalies:
drukā:

2023. gada 16. novembrī DU Zinātnes un biznesa sadarbības centrs uzsāka semināru ciklu par inovatīva reģiona attīstības iespējām un vajadzībām.

Pasākumā organizēšanā piedalījās Austrijas pētniecības veicināšanas aģentūras pārstāvis Emmanuels Glenks, kurš prezentēja Austrijas pieredzi inovāciju attīstībā. Pēdējie Globālā inovācijas indeksa dati parāda, ka Latvija ir 37. vietā un Lietuva, Igaunija un Austrija ir 34., 16., 18. vietās attiecīgi.

“Daudzi pētījumi apstiprina, ka gan inovācijas rezultāti, gan ekonomiskā labklājība, gan sociālā stabilitāte ir augstāka reģionos ar inovatīviem uzņēmumiem. Reģionos, kur šādu uzņēmumu nav vai ir nepietiekoši daudz, tad universitātes var būt zināšanu starpnieki uzņēmumiem un sadarboties ar tiem pētniecības projektos. Tas var notikt arī ar inovāciju centru atbalstu un sadarbībā ar citiem Eiropas reģioniem, piemēram, izmantojot nacionālās grantu programmas vai ES struktūrfondus, lai izstrādātu vietējās un reģionālās inovācijas sistēmas.”  pauž Austrijas pētniecības fonda pārstāvis Dr. Emmanuels Glenks.

Semināru atklāja DU rektors prof. Arvīds Barševskis un LIAA pārstāvis Andrejs Zelčs un iepazīstināja ar pēdējām tendencēm, plānotiem pasākumiem un sadarbības iespējām. Pasākuma laikā zinātnieki un studenti prezentēja Pitch par saviem pētījumiem un to komercializācijas iespējām.

Daugavpils Universitātes darbinieki un studenti World café diskusijas laikā izrunāja svarīgus jautājumus par to, kas ir nepieciešams, lai uzlabotu zinātnes un biznesa sadarbību, kā efektīvāk prezentēt zinātnes sasniegumus biznesa pārstāvjiem, un kā labāk integrēt esošos labās prakses piemērus un kā attīstīt inovācijas reģionā.