DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti
A+
DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti

Uzsākta dabas aizsardzības plāna izstrāde dabas liegumam “Stompaku purvi”

07.09.2023
dalies:
drukā:

2023. gada jūlijā Daugavpils Universitāte uzsāka īstenot Latvijas vides aizsardzības fonda projektu Nr. Nr. 1-08/51/2023 “Dabas lieguma “Stompaku purvi” dabas aizsardzības plāna aktualizēšana”.

Projekta ietvaros tiks nodrošināta dabas liegumā “Stompaku purvi” sastopamo dabas vērtību  inventarizācija, veikta dabas aizsardzības plāna aktualizācija, sagatavoti priekšlikumi izmaņām dabas lieguma funkcionālajā zonējumā, kā arī individuālajos aizsardzības un izmantošanas noteikumos. Projekta rezultātā aktualizētais dabas aizsardzības plāns tiks saskaņots Dabas aizsardzības pārvaldē un iesniegts VARAM apstiprināšanai.

Dabas liegums “Stompaku purvi” ir nozīmīga teritorija augsto purvu aizsardzībai – šeit ir sastopami austrumu tipa augstie purvi ar ārkausa kasandru. Purvu ietver purvains priežu mežs, kā arī lapukoku un jauktu koku meži, bet purvā esošajās minerālsalās sastopamas vecas priežu un apšu audzes. Teritorijā ir konstatētas ES Putnu direktīvas sugas – melnais stārķis, ķīķis, klinšu ērglis, rubenis, mednis, mežirbe, purva piekūns u.c.

Projektu plānots īstenot līdz 2025. gada jūnijam.