DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti
A+
DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti

Noslēdzās jogas nodarbības Daugavpils pilsētas iedzīvotājiem

02.05.2023
dalies:
drukā:

#esparveselibu

Projekta Nr.9.2.4.2/16/I/101 „Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Daugavpils pilsētas pašvaldībā” ietvaros laika posmā no 2021. gada septembra līdz 2023. gada aprīlim Daugavpils Universitāte nodrošināja jogas nodarbības Daugavpils pilsētas iedzīvotājiem.

Kopumā tika novadītas 540 jogas nodarbības (tika apmācītas 27 grupas, katrai grupai nodrošinot 20 nodarbības), kuras apmeklēja vairāk nekā 560 daugavpilieši.

Nodarbību laikā bija iespēja apgūt jogas pamata pozas un fizisko vingrinājumu kompleksus, kā arī elpošanas vingrinājumus, kas palielina enerģiju, kā arī apgūt stresa mazināšanas tehnikas.

Kopumā no Daugavpils pilsētas iedzīvotājiem, kuri apmeklēja jogas nodarbības, tika saņemtas daudzas pozitīvas atsauksmes.

Nodarbību apmeklētāji norādīja, ka saspringtajā ikdienas dzīves ritmā ne vienmēr izdodas veltīt laiku sev, bet, pateicoties jogas pasniedzējas lielajai meistarībai, izdodas gūt gandarījumu un acīmredzamu rezultātu – ķermenis kļūst lokanāks un harmoniskāks, izzūd sasprindzinājums.

Pozitīvā noskaņa, kas valdīja nodarbībās, ir motivācija turpināt jau iesākto un nodarboties ar jogu patstāvīgi, pielietojot nodarbībās iegūtās zināšanas, tādējādi veicinot veselīga dzīvesveida un pašsajūtas uzlabošanos.  

Pasākumi tika īstenoti projekta Nr.9.2.4.2/16/I/101 „Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Daugavpils pilsētas pašvaldībā” ietvaros.