DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti
A+
DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti
25.04.2023
dalies:
drukā:

2023. gada 14. aprīlī Daugavpils Universitātē (DU) notika pasākums “Studentu padomei 30”, ko organizēja DU Studentu padomes (SP) biedri, aktīvisti un vecbiedri. Svinības tika atklātas koncertzālē, bet jautrība un svētku noskaņa bija baudāma visa vakara garumā.

Svinīgajā pasākumā piedalījās Latvijas Studentu apvienības valdes un Latvijas augstskolu studējošo pašpārvalžu pārstāvji, esošās un bijušo SP pārstāvji, kā arī DU darbinieki un studenti. Atskatoties un jautrākajiem un zīmīgākajiem SP vēstures mirkļiem, daloties emocijās un sirsnīgi sveicot, pasākums tika aizvadīts ar smiekliem, labu mūziku un daudziem pārsteigumiem.

Pasākumā visi klātesošie vienojās kopīgā dzimšanas dienas dziesmā “Daudz baltu dieniņu”, meistarīgā Daugavpils Universitātes docenta Gļebs Beļajeva klavierpavadījumā.

Pasākumā par muzikālo noformējumu rūpējās grupa “Dabasu durovys”, kura izpildīja arī savas jaunās dziesmas “Pustymsā” pirmatskaņojumu. Īpašs muzikālais viesis bija arī Augšdaugavas novada kultūras centra “Vārpa” vokālais ansamblis “Stage On”. Vakaru vadīja Lauris Zalāns.

Studentu padomi sveicot, DU rektore profesore Irēna Kokina pauda atzinību par SP iniciatīvu un apņēmību 30 gadu garumā: “Ne velti saka, dāvājiet citiem svētkus un Jūs paši būsiet laimīgi. Šajā steigā, šajā darba ritmā svētki ir svarīgi. Jūs ar savu iniciatīvu, enerģiju, aktivitāti, radošo prātu un dzirkstošo pratu, iekarojat pasauli.” Savukārt, prorektori Arvīds Barševskis un Inese Kokina neslēpa prieku par skaisto pasākumu un aicināja arī turpmāk stiprināt DU vadības un studējošo veiksmīgo sadarbību.

Pasākumā DU SP bija ieradušies sveikt pārstāvji no Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas.

Latvijas Studentu apvienības viceprezidente Anna Paula Veidemane atzinīgi novērtēja DU SP darbu, veiksmīgi un enerģiski cīnoties par studējošo pārstāvniecību, tiesībām, interesēm un studiju kvalitāti. Sveicēji no citām augstskolām vēlēja DU SP arī turpmāk uzstādīt lielus mērķus un cīnīties par to sasniegšanu.

Pēc svinīgā pasākuma dzimšanas dienas svētki nebeidzās – DU mācību korpusa Vienības ielā 13 1. stāvā mirkļus varēja iemūžināt foto pieturā un pie foto sienas, 3. stāvā bija skatāma unikāla trīsdesmitgadei veltīta izstāde, bet 2. stāvā vakaru varēja noslēgt ar svētku kūku un gardumiem un ieballējot DJ Wii pavadījumā.

Paldies ikvienam, kas bija daļa no #DUSP30!

FOTOGALERIJA

Papildinformācija:

Daugavpils Universitātes

Studentu padome

studentupadome@du.lv