DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti
A+
DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti

Noslēdzās peldēt mācīšanas nodarbības iedzīvotājiem vecumā no 18 gadiem bez priekšzināšanām

10.01.2023
dalies:
drukā:

#ESparveselibu

Projekta Nr.9.2.4.2/16/I/101 „Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Daugavpils pilsētas pašvaldībā” ietvaros laika posmā no 2021.gada septembra līdz 2022.gada decembrim Daugavpils Universitāte nodrošināja peldēt mācīšanu Daugavpils pilsētas iedzīvotājiem vecumā no 18 gadiem bez priekšzināšanām.

Kopumā tika novadītas 160 nodarbības (tika apmācītas 20 grupas, katrai grupai nodrošinot 8 nodarbības) ar mērķi Daugavpils pilsētas iedzīvotājiem iemācīties peldēt. Vairāk nekā 300 daugavpiliešiem bez priekšzināšanām peldēšanā tika nodrošinātas peldētapmācības nodarbības kvalificētu treneru uzraudzībā. Peldēšanas nodarbību apmeklētāji pierada pie ūdens, iemācījās brīvi un pareizi turēties uz ūdens, tika spēcināti visi muskuļi, nostiprināta sirds un asinsvadu, kā arī elpošanas sistēma un imunitāte.

Vairāki nodarbību dalībnieki atzina, ka šī aktivitāte bija viņiem ļoti aktuāla, jo iepriekšējie patstāvīgie vairākkārtējie mēģinājumi iemācīties peldēt nebija vainagojušies ar panākumiem. Vairākkārt nodarbību apmeklētāji uzsvēra speciālistu profesionalitāti, pacietību un individuālo pieeju ikkatram no grupas dalībniekiem, jo katram no viņiem bija savi hidrofobijas izveidošanās iemesli, kuru pārvarēšana katram bija ļoti individuāla.

Daudzi aktivitātes dalībnieki ir apņēmības pilni un iedvesmoti turpināt iesākto un pilnveidot jau iegūtās peldēšanas prasmes, šādā veidā popularizējot arī veselīgu dzīvesveidu un fiziskās aktivitātes, kas ieņem tik nozīmīgu lomu ikviena cilvēka dzīvē.  

Pasākumi tika īstenoti projekta Nr.9.2.4.2/16/I/101 „Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Daugavpils pilsētas pašvaldībā” ietvaros.