DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti
A+
DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti

DAUGAVPILS UNIVERSITĀTES STUDENTU SASNIEGUMI LATVIJAS XXXIII UNIVERSIĀDĒ PLUDMALES VOLEJBOLĀ

02.12.2022
dalies:
drukā:

Šī gada 1. un 2. oktobrī “O-Sands” pludmales volejbola laukumos, Rimi Olimpiskajā centrā (Grostonas ielā 6B, Rīgā) tika aizvadītas Latvijas 33. Universiādes sacensības pludmales volejbolā. Par godalgotām vietām sieviešu un vīriešu konkurencē cīnījās studenti no 7 Latvijas augstskolām – Daugavpils Universitātes (DU), Rīgas Tehniskās universitātes (RTU), Latvijas Universitātes (LU), Rīgas Stradiņa universitātes (RSU), Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) un no Vidzemes Augstskolas (ViA). LSPA un ViA bija pārstāvētas tikai vīriešu konkurencē.

Sievietēm kopā piedalījās 10 komandas, kuras bija sadalītas divās apakšgrupās, kur no katras apakšgrupas pirmās četras komandas turpināja cīņu par medaļām pēc izslēgšanas jeb vienmīnusa sistēmas, spēlējot par 1. – 8. vietu. Pludmales volejbola turnīra apakšgrupu spēles gan sievietēm, gan vīriešiem norisinājās līdz vienam uzvarētam setam, spēlei ilgstot līdz 21 punktam. Izslēgšanas spēles norisinājās līdz 21 punktam divos setos. Rezultātam divos setos esot 1:1, tika izspēlēts trešais sets līdz 15 punktiem. Spēļu seti tika turpināti tādos gadījumos, ja pie punktu robežas starpība bija mazāka par 2 punktiem, kamēr šī starpība tiek sasniegta.

DU šajās sacensībās sieviešu konkurencē pārstāvēja divi pāri. Profesionālā bakalaura programmas “Māszinības” studente Inga Sauša (Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte, 4. studiju gads) spēlēja duetā ar bakalaura programmas “Psiholoģija” studenti Kristīni Litavnieci (Sociālo zinātņu fakultāte, 2. studiju gads). Savukārt bakalaura programmas “Austrumeiropas kultūras un biznesa sakari” studente Dagmāra Helēna Laurecka (Humanitārā fakultāte, 2. studiju gads) apvienoja spēkus ar Izglītības un vadības fakultātes 1. gada studenti Lauru Lucatniku, kura studē profesionālā bakalaura programmā “Skolotājs (veselība un fiziskā aktivitāte)”. Visas minētās DU studentes ikdienā pārstāv SuFA klubs/DU volejbola klubu Optibet Baltijas līgā un Latvijas čempionātā, un Cewood Latvijas kausā sievietēm.

Sacensību pirmajā dienā, apakšgrupas spēlēs I. Sauša/K. Litavniece izcīnīja trīs pārliecinošas uzvaras, attiecīgi 21:13 pret RTU komandu Dinija Saulīte/Paula Rozevska, 21:10 pret Elza Digna Klēvere/Una Diāna Veipāne pāri no LBTU un 21:16 pret Katrīna Ķetlere/Elizabete Ķetlere (RSU). Līdz ar to, DU dāmu duets Sauša/Litavniece savā grupā ieņēma 2. vietu, kvalificējoties pludmales volejbola turnīra izslēgšanas spēlēm, kas norisinājās sacensību otrajā dienā. Turpmākajā cīņā par medaļām Inga un Kristīne uzvarēja divas spēles pēc kārtas, ceturtdaļfinālā pret LU pārstāvēm Laura Bernāte/Liene Roziņa (21:11, 21:6) un pusfinālā pret RTU pāri Stefānija Krista Jaunzeme/Gerda Eleonora Šņore (21:11, 21:18).

Tādējādi, DU dāmu vadošais duets tika līdz sieviešu sacensību finālam. Finālspēlē I. Sauša/K. Litavniece spraigā cīņā piekāpās (18:21, 11:21) RSU komandai Hilda Dārta Snipe/Vanesa Grosberga, kā rezultātā Inga Sauša un Kristīne Litavniece kļuva par Latvijas 33. Universiādes pludmales volejbolā sudraba medaļniecēm sievietēm.

Kristīnes Litavnieces komentārs: “Patīkami izcīnīt sudrabu universiādē, mūsu galvenais mērķis bija iekļūt izslēgšanas spēlēs. Mērķi izdevās sasniegt, vēl jo vairāk veiksmīgi nospēlējām arī pusfinālā, kā rezultātā tika izcīnīta uzvara. Finālā pietrūka aukstasinības, pārāk daudz ļāvāmies emocijām un pielaidām daudz savu kļūdu. Paldies manai pāriniecei un visiem, kas mūs atbalstīja!”

DU dāmu komanda D. Laurecka/L. Lucatnika apakšgrupu etapā izcīnīja uzvaru (21:18) pret Alisi Ekstu un Jūliju Kolomejecu no LBTU, savā apakšgrupā ieņemot 5. vietu. Sieviešu pludmales volejbola sacensību noslēgumā Dagmāra Helēna Laurecka un Laura Lucatnika ieguva augsto 9. vietu, tādējādi ļoti labi sevi apliecinot debijas universiādē.

Vīriešu pludmales volejbola sacensībās piedalījās 13 komandas, kuras bija sadalītas trīs apakšgrupās no kurām kopā 12 komandas turpināja cīņu par medaļām pēc izslēgšanas sistēmas, spēlējot par 1. – 12. vietu. DU šajās sacensībās vīriešu konkurencē pārstāvēja viens pāris, Izglītības un vadības fakultātes profesionālā bakalaura programmas “Skolotājs (veselība un fiziskā aktivitāte)”studentam Dmitrijam Sekijevskim (1. studiju gads) spēlējot kopā ar 4. gada studentu Dmitriju Meinertu no profesionālā bakalaura programmas “Skolotājs (sporta un sociālo zinību skolotājs)”. Dmitrijs Sekijevskis ikdienā ir SuFA klubs/DU volejbola kluba galvenais treneris, bet Dmitrijs Meinerts pārstāv Ezerzeme/Daugavpils Universitāte volejbola klubu Baltijas līgā, Optibet Latvijas čempionātā un Cewood Latvijas kausā vīriešiem.

Sacensību pirmajā dienā, apakšgrupas spēlēs D. Sekijevskis/D. Meinerts izcīnīja divas pārliecinošas uzvaras, attiecīgi 21:13 pret RSU komandu Luca Fabbro/Louis Ewan Jackson McMullen un 21:15 pret Kārlis Mačtams/Roberts Zīdermans pāri no LBTU. Līdz ar to, DU vīru duets Sekijevskis/Meinerts savā grupā ieņēma 2. vietu un arī kvalificējās turnīra izslēgšanas spēlēm sacensību otrajā dienā. Turpmākajā cīņā par medaļām abi Dmitriji uzvarēja divas spēles pēc kārtas, 1/8 finālā pret ViA pārstāvjiem Ernests Neimanis/Dāvis Strauts (21:10, 21:11) un ceturtdaļfinālā pret LU pāri Trents Natans Jankovskis/Lauris Roberts Skripsts (21:15, 21:11). Pusfinālā D. Sekijevskis/D. Meinerts spraigā cīņā piekāpās (15:21, 18:21) RSU komandai Mārtiņš Birze/Toms Mārtiņš Smilga, kas mūsu kungiem deva iespēju spēlēt “mazajā finālā” par 3. vietu. Spēlē par bronzas medaļām ar Dāvi Dumburu un Reini Rorbaku no LU, DU vīru duets pēc sīvā cīņā zaudēta pirmā seta (19:21) pārņēma iniciatīvu un uzvarēja otrajā setā (22:20), taču spraigā galotnē zaudēja spēles izšķirošajā setā (15:17). Tādējādi, Dmitrijs Sekijevskis un Dmitrijs Meinerts noslēdza Latvijas 33. Universiādi pludmales volejbolā ar godpilno 4. vietu.

Dmitrija Sekijevska komentārs: “Man ļoti patika turnīrs, bet otrajā dienā slodze bija divreiz lielāka nekā pirmajā. Sestdien nospēlējām trīs pilnus setus, savukārt svētdien – astoņus pilnus un vienu līdz 15 punktiem. Šī iemesla dēļ personīgi es jutu fizisku nogurumu un nevarēju uzrādīt savu maksimālo sniegumu noslēdzošajās spēlēs. Paldies manam partnerim par labu spēli, viņš īstajā brīdī parādīja savas līdera īpašības!”

Spēlētāji izsaka pateicību Daugavpils Universitātei par atbalstu!

Pateicamies sportistiem par dalību un treneriem Dmitrijam Sekijevskim (SuFA klubs/DU), un Rihardam Puķītim (Ezerzeme/Daugavpils Universitāte) par sportistu sagatavošanu! Katrs dalībnieks deva savu ieguldījumu DU komandas cīņā par augstvērtīgiem rezultātiem augstskolu kopvērtējumā!

Prieks par mūsu studentu sasniegumiem un neatlaidību!

Par 33. Universiādi pludmales volejbolā lasiet SuFA klubs/DU mājaslapā:

https://sufak.lv/du-studentes-ieguva-sudrabu-latvijas-universiade-pludmales-volejbola/

Detalizēti sacensību rezultāti:

sieviešu grupu spēles: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-NBptoQl_foX1woQQmV4a0LJ5MsF-UKGsnBwZFVJNQg/edit#gid=2076730234

sieviešu izslēgšanas spēles: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-NBptoQl_foX1woQQmV4a0LJ5MsF-UKGsnBwZFVJNQg/edit#gid=234040786

vīriešu grupu spēles: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-NBptoQl_foX1woQQmV4a0LJ5MsF-UKGsnBwZFVJNQg/edit#gid=476323644

vīriešu izslēgšanas spēles: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-NBptoQl_foX1woQQmV4a0LJ5MsF-UKGsnBwZFVJNQg/edit#gid=369024822

sieviešu un vīriešu kopvērtējuma rezultāti: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-NBptoQl_foX1woQQmV4a0LJ5MsF-UKGsnBwZFVJNQg/edit#gid=825657245

Informāciju sagatavoja:

Ronalds Krams

DU DZTI Biotehnoloģiju departamenta dabaszinātņu laborants

DU DMF DSP “Bioloģija” zinātniskā doktora grāda (Ph.D.) pretendents

Tālr. +37126082886

E-pasts: ronalds.krams@du.lv

Inga Sauša (otrā no kreisās puses) ar Kristīni Litavnieci (trešā no kreisās puses) pludmales volejbola sacensību apbalvošanas ceremonijā. Inga un Kristīne – Latvijas 33. Universiādes pludmales volejbolā vicečempiones sievietēm.
Inga Sauša un Kristīne Litavniece uz goda pjedestāla otrā pakāpiena.
Dmitrijs Sekijevskis (no kreisās puses) uzbrukuma brīdī.
Dmitrijs Meinerts (no labās puses) uzbrukuma brīdī.
Dmitrijs Meinerts (no kreisās puses) un Dmitrijs Sekijevskis (no labās puses) pēc veiksmīgi aizvadītas ceturtdaļfināla spēles.