DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti
A+
DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti

DAUGAVPILĪ NORISINĀJĀS ZINĀTNES NAKTS AR SAUKLI #IEBRAUC ZINĀTNĒ

23.09.2021
dalies:
drukā:

Sestdien, 18.septembrī, norisinājās zinātnes nakts aktivitātes ar mērķi popularizēt STEM jomas priekšmetus un dot iespēju sabiedrībai iespēju izprast dažādas zinātnes tēmas transdisciplinārā, izklaidējošā un interaktīvā veidā. ZInātnes nakts ietvaros tika organizētas vairākas tematiskās darbnīcas dažāda vecuma bērniem, kā arī tika organizētas performances, kas kopumā iesaistīja vairāk kā 1500 dalībnieku.

Zinātnes nakts pasākums tika organizēts Rīgas ielas svētku ietvaros, kas arī sasaucās ar tēmu #iebrauc Daugavpilī, apspēlējot vārdu iebrauc zinātnē, tādā veidā aicinot dažādas sabiedrības grupas apskatīt sarežģītas tēmas sasaistot tos ar praktiskiem piemēriem no dzīves. Tā piemēram “Ziepju fabrikas” darbnīcu apmeklēja bērni, jau no 5 gadu vecuma. “Acs operācija” bērniem no 10 gadu vecuma skaidroja redzes darbību, acs uzbūvi un nodarbības ietvaros, katrs no dalībniekiem preperēja īstu dzīvnieka aci. “Krāsainā ķīmija” darbnīca bija pieejama jauniešiem no 14 gadiem. Zinātnes teātris un aktivitātes Rīgas ielā tika veidotas tā, lai bez īpašām priekšzināšanām piedāvātu saistošu saturu, populārzinātniskā veidā skaidrojot un ļaujot labāk izprast dažādas parādības un ar zinātni saistītus jautājumus, ik vienam interesentam.

Zinātnes nakts #iebrauczinātnē ir pasākums, kas tapis Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. – 2021. gada perioda programma “Pētniecība un izglītība” aktivitāte “Inovācijas centri” programmas projekta “Inovāciju centra izveidošana Daugavpilī”,  Nr. NFI/IC/VIAA/2020/4, Līguma Nr. Nr.9.-20.2.2.1/4 ietvaros.

Foto atskats uz pasākuma aktivitātēm.

Liene Leikuma-Rimicāne,

Projekta eksperts zinātnes un pētniecības jautājumos

Daugavpils Universitāte

liene.rimicane@du.lv