DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti
A+
DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti
18.07.2022
dalies:
drukā:

UNESCO Chair on Teacher Education and Continuing Education: Interplay of Tradition and Innovation in ESD  (since 2013), Daugavpils University (ID 1016)

Ziņas par notikušo 2022. gada pirmajā pusgadā

  • 2022. gada martā UNESCO Katedru un UNITWIN Programmā tika veikta vadlīniju uzlabošana, mainīts UNESCO Katedru logo un precizēta tā lietošana.
  • 2022.gada pirmajā pusgadā DU UNESCO Katedras dzīvē ir bijusi veiksmīga sadarbība ar JTES autoriem un līdzautoriem no Somijas, Vācijas, Norvēģijas, Meksikas , ASV, Brazīlijas, Turcijas, Igaunijas, Sauda Arābijas, Jordānijas un Latvijas. Sadarbības rezultātā ir sagatavots JTES 24 (1) numurs, kuru no jūlija sākuma var lasīt Sciendo  https://sciendo.com/journal/JTES .
  • Jūnija sākumā tika saņemtas ziņas par JTES žurnāla rādītājiem 2021. gadā:  CiteScore – 3.9; SJR – 0.510; SNIP – 1.096 un tiesībām izmantot šos žurnāla rādītājus informēšanai mājas lapā.
  • Katedra tika pārstāvēta trešajā UNESCO Pasaules augstākās izglītības Konferencē (WHEC2022), kas notika Barselonā 18-20 maijā, kurā tika aicināti UNESCO Katedru un UNITWIN TĪKLOJUMU vadītāji. DU UNESCO Katedra apņēmās turpināt jau uzsākto augstākās izglītības pārorientēšanu uz ilgtspējību caur dziļāku Katedras tīklojuma izmantošanu un sadarbību ar citām UNESCO Katedrām un UNITWIN tīklojumiem. Nākamajā ceturtajā UNESCO Pasaules augstākās izglītības konferencē (WHEC2027), kas arī notiks Barselonā 2027. gadā, tiks apkopota DU un sadarbības partneru pieredze un priekšlikumi.
  • 15. jūlijs – UNESCO Katedras izveidošanas gadadiena. Katedra tika izveidota 2013.gadā, pašreiz tās darbība ir pagarināta līdz 2025.gada 15.jūlijam. Saskaņā ar UNESCO un DU līgumu un vadlīnijām Katedras darbības pagarināšana ir paredzēta ik pēc četriem gadiem. Ar 16.jūliju DU UNESCO Katedra uzsāka savu desmito darbības gadu.

Kontakti:
Prof. Ilga Salīte
UNESCO katedras vadītāja
T. 29257455
E- pasts: ilga.salite@du.lv

Laima Āboliņa
UNESCO katedras lietvedības sekretāre
E-pasts: laima.abolina@du.lv