DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti
A+
DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti

PBSP “ Fizioterapija” 2.studiju gada studenti piedalījās Erasmus + BIP Tartu Health Care College, Igaunijā.

14.05.2024
dalies:
drukā:

Tartu Health Care College organizēja Erasmus+ BIP starpdisciplinārā pieeja fizioterapijā: krūts vēža staru terapija. Erasmus+ BIP piedalījās studenti no sešām valstīm – Somijas, Lietuvas, Portugāles, Čehijas, Ukrainas un Latvijas. Lieliska iespēja veidot jaunus kontaktus, iepazīties ar jauniem draugiem no dažādām Eiropas valstīm.

Programmas ietvaros visi dalībnieki tika iepazīstināti ar Health Care College telpām, jaunākajām tehnoloģijām, mācību aprīkojumu, studentu dzīvi, ar dažādām simulāciju telpām, kurās notiek praktiskās nodarbības ar pilnīgu simulācijas atveidošanu, kur studenti “izspēlē” klīniskus gadījumus – “pacients un fizioterapeits slimnīcā”.

Simulāciju telpas ir ļoti svarīgs aspekts, lai topošais speciālists pēc iespējas ātrāk spētu iemācīties kvalitatīvu komunikāciju ar pacientu un efektīvi pielietot praktiskās iemaņas. DU studenti piedalījās šāda veida simulācijās ar konkrētiem klīniskiem gadījumiem – krūts vēža staru terapijas pacientiem. Darbojās praktiski, diskutēja, apsprieda jaunākās inovācijas kā efektīvi palīdzēt pacientam un uzlabot dzīves kvalitāti. 

Tartu Health Care College pasniedzēji ar šāda veida simulācijām strādā ar studentiem jau no 1. kursa, jo kā paši pasniedzēji uzsvēra, ka nav nekas svarīgāks kā studentiem mācīties praktiski, diskutēt un kopā ar pasniedzēju spriest par to kā uzlabot studenta kļūdas, lai gan kā kolēģi apgalvo, ka nekad tās neuztvert kā kļūdu, bet veidu kā uzlabot studenta redzējumu – kāpēc viņš tā rīkojas attiecīgajā situācijā un par to diskutē no dažādiem aspektiem, lai veiktu uzlabojumus studenta praktiskajā darbā un tas būtu efektīvi tieši darbam ar pacientam.

Koledžas pasniedzēju moto ir “Mācīt un domāt ārpus rāmjiem, būt atvērtiem jauniem izaicinājumiem!” Erasmus+ studentiem bija iespēja redzēt Tartu Health Care College slimnīcu, kurā ir fizioterapijas un sporta nodaļa, tajā strādā 30 fizioterapeiti.

Slimnīca ļoti moderna ar jaunāko aprīkojumu un tehnoloģijām. Tajā atrodas divi baseini, kur notiek hidroterapijas nodarbības fizioterapeita pavadībā. Vairāki kabineti fizioterapeitiem, masāžas kabineti, liela vingrošanas zāle un liela trenažieru zāle. Trenažieru zāle ir pielāgota profesionāliem sportistiem, cilvēkiem ar kustību traucējumiem, cilvēkiem pirms un pēc operācijām, pēc dažādām traumām un slimībām. Fizioterapeiti novērtē sportista veselību un muskuļu spēku ar dažādu aprīkojumu.

Piedalījāmies veselības konferencē – “The Arts of Survival in Health Care”. Konference par jaunākajām mācīšanas metodēm, par to, ka mācību procesā jāizmanto mākslīgais intelekts, par to, kā fizioterapeitiem jāreaģē, ja tiek konstatēta vardarbība ģimenē un kā tikt galā ar izdegšanas sindromu darbā.

Šajā īsajā Erasmus+ BIP programmā studenti ieguva ļoti noderīgu informāciju, kas ļauj katram pilnveidoties un to pielietot turpmāk mācību procesā. Erasmus+ programma sniedz plašas iespējas iepazīt citu kultūru, iegūt jaunas zināšanas, savādāku izglītības un mācīšanās stilu. Jaunus draugus no dažādām valstīm, jo šis projekts veido draudzību, kas stimulē pieredzes un zināšanu apmaiņu ar kolēģiem.

No Daugavpils Universitātes Erasmus+ BIP projektā piedalījās fizioterapijas 2.kursa studenti – Grigorijs Holodkovs, Rita Moisejeva, Anastasija Avilova, Jekaterina Volkova, Aisma Ziemele.