DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti
A+
DUISStudentiemDarbiniekiemProjektiKontakti

Maģistra studiju programmas “Māksla” studentu izstāde “Upe būs tīra!”

07.06.2023
dalies:
drukā:

2023. gada 9. jūnijā Daugavpils Universitātes (DU) mācību korpusa Vienības ielā 13, 3. stāva foajē tiks atklāta maģistra studiju programmas “Māksla” studentu izstāde “Upe būs tīra!”.

Profesionālā maģistra studiju programmas “Māksla” 1. kursa studentes  – Sigija Šķēle-Tomiņa, Sarmīte Bogdanoviča un Jeļena Tamane, studiju plenēra ietvaros ar viesdocētājas Jeļena Koževņikovas vadībā izmēģināja cianotipijas tehniku.

Cianotipiju var definēt kā fotogrāfijas, grafikas un glezniecības mijiedarbību, kā rezultātā, pateicoties no saules UV stariem, rodas jauni mākslas darbi. “Upe būs tīra!” sevī ietver trīs pilsētas – Daugavpili, Jēkabpili un Ilūksti. Visas trīs pilsētas vieno ne tikai Daugavas upe, bet tagad arī mākslas spēks. Daugava ir Latvijas lielākā upe un arī viens no nacionālajiem simboliem, kas saistās ar tautas spēku un vienotību un tiek dēvēta par tautas likteņupi.

Iedvesmojoties no Latvijas dabas un tās iejaukšanās pilsētas ainavās, studentes centās atspoguļot savas sajūtas, domas, līdzpārdzīvojumus uz papīra un auduma. Darbu koncepcija sevī ietver izzūdošu vienību, kā cianotipijā mūsu darbi izskalojās  – gluži kā upe, kas ar laiku kļūs tīra. Cilvēks te ir uz laiku un ēkām arī ir tāds laikmeta stāsts, upe plūst viss mainās – laiki, stili, laikmeti, gadalaiki un MĒS.

Izstāde būs pieejama DU apmeklētājiem līdz 2023. gada 11. septembrim.